Jinglen – Det lydlige bogomslag

Torben Sangild er formodentlig verdens første jingleforsker. Sangild er tilknyttet LARM-projektet og er forsker på halv tid i jingler fra DR’s radioflade. I indslaget introducerer han sin forskning og der citeres fra følgende DR-programmer: Weekendhytten (1949), Radioavisen (1977, 1991, 2000), Sproglaboratoriet (2010), Kulturkontoret (2008).

Metroudgravningen

”På jagt efter undergrunden” er overskriften for en serie af produktioner, som studerende i auditiv kultur ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab (Københavns Universitet) har produceret. I marts 2012 blev indslagene sendt i Kulturnyt på DR P1. Københavns metro skal udvides og derfor er byen lige nu skueplads for nogle af Danmarks-historiens største udgravninger. Larm og afspærringer generer mange af byens beboere og besøgende, men under gravearbejdet dukker der spændende historier op om fortiden og når arbejdet er færdigt, får det afgørende betydning for hovedstadens byrum, og måden vi kommer til at færdes deri. Københavnere på gaden giver os deres spontane mening og til at berette overordnet om arbejdet i undergrunden skal vi høre chefarkæolog Lene Høst-Madsen og planlægningschef Mikkel Kjær Jensen. Indslaget er tilrettelagt og produceret af Cecilie Højmark, Oskar Sjøgren og Ditte Pradsgaard Holm.

Thykier

”På jagt efter undergrunden” er overskriften for en serie af produktioner, som studerende i auditiv kultur ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab (Københavns Universitet) har produceret. I marts 2012 blev indslagene sendt i Kulturnyt på DR P1. I denne udsendelse møder du en bog. En bog, hvis bagside lyder: ”Jeg nægter stadig at sige mit navn”. Uden oplysninger om forfatter, forlag og ISBN-nummer bliver bogen Dagens ansigt: Allie Mae sendt ud til 100 udvalgte personer. Et sted i en lille lejlighed finder vi den anonyme forfatter. Imens læser nogle gæster på den årlige bogmesse op fra den bog, de ellers aldrig ville have stiftet bekendtskab med. M. T. blev interviewet af Stine Marie Hansen, Lærke Sødring Nielsen og Katrine Pram Nielsen
Hvis du er blevet nysgerrig efter bogen, kan den findes på det Kongelige Bibliotek.

6000 DIY

”På jagt efter undergrunden” er overskriften for en serie af produktioner, som studerende i auditiv kultur ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab (Københavns Universitet) har produceret. I marts 2012 blev indslagene sendt i Kulturnyt på DR P1. Måske går du rundt og synes, at der ikke er nok kulturtilbud i dit lokalområde, der interesserer lige netop DIG – men du kunne jo også gøre det selv? Vi skal nu møde 6000 DIY, som er nogle unge mennesker i Kolding, der har taget sagen i egen hånd. I indslaget indgår det koldingensiske band Kid Vs Comet og det svenske band This Gift Is A Curse, der begger spiller i øvelokalet. Indslaget er lavet af Anne Jeppesen, Dea Olrik Cisar og Tine Kjær Jørgensen.

Manhatten

”På jagt efter undergrunden” er overskriften for en serie af produktioner, som studerende i auditiv kultur ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab (Københavns Universitet) har produceret. I marts 2012 blev indslagene sendt i Kulturnyt på DR P1. Som medlem af Arena Kontras bogklub modtager man seks gange om året en gennemsigtig plasticpose med et indhold, som ikke ligger sig inden for de gængse litterære udgivelsesformer. Det kan være et kassettebånd, en plakat eller et kort over Manhattan. I følgende indslag har tre studerende modtaget sådan en plastikpose fra Forlaget Arena med værket “Manhattan – en nedskrivning” produceret af forfatteren Chresten Forsom. Det består netop af maskineskrevne kort over gadekryds i Manhattan. De studerende er gået på jagt efter mening med værket hos bl.a. forfatteren, forlaget og hos en lektor ved litteraturvidenskab. Indslaget er produceret af Susanne Olsen, Anna Jørgensen og Anne Sofie Kluge.

Byggeren overgiver sig aldrig

Reportage fra udstilling:
Ofte bliver udstillinger om historie lavet af, ja, historikere. Men hvad sker der, når en kunstner giver sig i kast med at formidle historien?

Jakob Jakobsen er kunstneren bag udstillingen ‘Byggeren overgiver sig aldrig’ som kunne opleves på Syddansk Universitet i Odense i november måned. Udstillingen består af en kunstnerisk behandling af gamle radioindslag om, dengang politiet i 1980 ville rydde en byggelegeplads på Nørrebro i København. Det fik bydelen til at eksplodere i borgerkrigslignede tilstande, der får balladen om ungdomshuset til at ligne ren børneleg.

I et lokale fyldt med højtalere og byggematerialer forklarer Jakob Jakobsen, hvorfor udstillingen ser ud, som den gør. Men vi starter lige med et eksempel på, hvordan det lyder, når historien møder kunsten.

Og bare rolig, det er ikke din radio, der er noget galt med.

Radio24syv seminaret 2/2

1. november gik Radio 24syv i luften. På forhånd annonceret som en seriøs konkurrent til DR’s P1. På forhånd omdiskuteret: Hvorfor dette nye mediepolitiske greb? Hvorfor ny FM-radio i en tid, hvor FM-båndets dage er talte? Hvorfor en ny radio med så mange program- og indholdsbindinger? Efter starten kritiseret for at levere radio til et smalt segment af den danske befolkning, selvom den burde henvende sig bredere.
Har den nye radio mon grundlag for og gennemslagskraft til at tilføje noget nyt til det eksisterende mediebillede

Første udkast til program om politiske stemmer

Denne første udgave af produktionen om politiske stemmer blev ændret drastisk og blev til produktionen “A hva’ ba’ hr. minister? Sig det lige igen. Jeg kan ikke høre dig for støjen.”
Af: Erwin Plahn, Jon Bjarni Hjartarson og Rasmus Rose Jensen

Råber du også til hverdag?

Vi er taget på Østerbro Stadion for at undersøge, hvordan man som fan opfører sig anderledes på et stadion. Hvad er det ved fodboldkampen, der gør at man kan tillade sig at råbe og skrige?
Af: Johan Emil Wizan, Kristoffer Johannesen Lind og Felix Rothstein