#3 – Ridser og fortidens sus

I afsnittet beretter lydtekniker Allan Mikkelsen om, hvordan han i sin digitalisering af spolebånd retter op på nogle af de grove ridser, som er blevet overført fra de gamle plader. Han fjerner store hak, hop og gentagelser, der forstyrrer udsendelsernes indhold. Allan ændrer dog ikke på selve lyden og filtrerer ikke støj væk, da formålet ikke er at det skal lyde rent og pænt. Det er vigtig for både den lydlige oplevelse af udsendelserne og for at kunne fornemme datidens tekniske muligheder og begrænsninger, at lytteren kan høre fortidens sus. I afsnittet citeres der fra DR-udsendelserne: På eksprestogets lokomotiv (DR P1, 27/2-1946) Kong Christian X’s 25-års jubilæum (DR P1, 15/5-1947)

#2 – Synkronriller: “Ingen gentagelser, tak!”

I dette afsnit fortæller lydteknikeren Allan Mikkelsen om synkronriller, der tilbage i 1930’erne og 40’erne, blev brugt til at binde længere radioudsendelser sammen. Udsendelserne blev dengang optaget på og afspillet fra voks- og lakplader, hvorpå der kun kunne være få minutter pr. pladeside. Allan viser, hvordan han retter de overleveringsfejl, der har sneget sig ind, når en gammel radioudsendelse er blevet kopieret fra plade til spolebånd. Han sætter en ære i at få den nye digitale kopi til at fremtræde præcis som den oprindelige udsendelse blev sendt tilbage i 30’erne og 40’erne. I afsnittet citeres der fra DR-udsendelserne: Kong Frederik IX udråbes til konge (DR P1, 21/4-1947, kl. 12.00) Fra mikrofon til højtaler (DR P1, 10/1-1942, kl. 16.30)

Om En Indvandrer i Frejas Sal

En radiomand samler sine radiofoniske billeder og fortæller om sin tid i Danmark på tærsklen til en ny tid. I 2001 var Stephen på vej væk fra DR efter næsten 40 års ansættelse. En indvandrer i Frejas Sal var hans afsked med DR og en opsang til både institutionen og nationen. I dag, 12 år senere er Stephen Schwartz stadig optaget af at sikre den hørebilledetradition, som han mere end nogen anden har personificeret. Udsendelsen er den syvende og sidste i rækken af produktioner om og med Stephen Schwartz på LARM Radio. Den er produceret af Ole Fugl Hørkilde og Jacob Kreutzfeldt.
Udsendelsen indeholder citater fra Schwartz’ oprindelige udsendelse (DR, P1, 29/9 2001) . Hvis du er bruger af LARM.fm kan du lytte til den fulde udsendelse her: http://larm.fm/#MCM/Object?guid=baa8448a-0e06-4eba-b49e-f9ee164eda04

Kollegieliv

Hvordan er livet blandt de studerende på Makarere University Campus, når undervisningen slutter? Kom med ind på pigeværelserne, basketbanen og i mørket foran kollegiet Complex Hall. ‘Kollegieliv’ er del af lyd- og fotoudstillingen ‘Hr. og Fru Afrika’, som skildrer den voksende middelklasse i hovedstæderne i Uganda og Ghana: Kampala og Accra. Produceret af Sofie Vestergaard.

Hjemme hos Sylvia

Sylvia bor med sin familie i et ‘gated community’, Devtraco Villas. Boligområdet er indhegnet. Der er vagter ved indgangen til boligområdet døgnet rundt. ‘Hjemme hos Sylvia’ er del af lyd- og fotoudstillingen ‘Hr. og Fru Afrika’, som skildrer den voksende middelklasse i hovedstæderne i Uganda og Ghana: Kampala og Accra. Produceret af Sofie Vestergaard.

Blandt vuvuzelaer på tribunen

Uganda vs. Zambia. Afgørende kamp for at kvalificere sig til slutrunden i Africa Cup of Nations. Uganda Cranes taber kampen 8-9 efter straffesparkskonkurrence. ‘Blandt vuvuzelaer på tribunen’ er del af lyd- og fotoudstillingen ‘Hr. og Fru Afrika’, som skildrer den voksende middelklasse i hovedstæderne i Uganda og Ghana: Kampala og Accra. Produceret af Sofie Vestergaard.

Accra mekka

Accra Mall er det største shoppingcenter i Accra. Her er alt fra mærkevareforretninger og caféer til supermarked og biograf. ‘Accra Mekka’ er del af lyd- og fotoudstillingen ‘Hr. og Fru Afrika’, som skildrer den voksende middelklasse i hovedstæderne i Uganda og Ghana: Kampala og Accra. Produceret af Sofie Vestergaard.

Klædt på til succes

Genie er uddannet designer. For at få hverdagen til at løbe rundt arbejder hun med check-in i lufthavnen. Hun designer sit eget tøj og tager imod bestilte opgaver på kjoler og accessories i sin omgangskreds. ‘Klædt på til succes’ er del af lyd- og fotoudstillingen ‘Hr. og Fru Afrika’, som skildrer den voksende middelklasse i hovedstæderne i Uganda og Ghana: Kampala og Accra. Produceret af Sofie Vestergaard.

Om Snigskytter

Da bomberne begyndte at regne ned over Sarajevo i 1992 ville Stephen Schwartz gerne bagom tv-billederne. Det lykkedes ham sammen med den bosniske radioreporter Boro Kontic at fortælle historien om en borgerkrigens rædsler oplevet gennem en snigskyttes kikkertsigte, gennem et tv fra danmark og i DR-arkivets kælder med lukkede øjne. Hør Stephen Schwartz fortælle om arbejdet med hans prisbelønnede montage fra 1992. Udsendelsen er den sjette i rækken af produktioner om og med Stephen Schwartz på LARM Radio. Den er produceret af Ole Fugl Hørkilde og Jacob Kreutzfeldt.
Udsendelsen indeholder citater fra Schwartz’ oprindelige udsendelse (DR, P1, 19/12 1992) . Hvis du er bruger af LARM.fm kan du lytte til den fulde udsendelse her: http://larm.fm/#MCM/Object?guid=f7c1de9a-4ef8-44bc-931d-ff284aebf5ea